Att vara kolonist…

… förutsätter viljan att odla – grönsaker, bär, frukt, blommor – och koloniträdgårdsföreningarnas syfte är att ge medlemmarna möjlighet till detta.

Välkommen med din intresseanmälan till Föreningen Riddersviks Kolonilotter!

Medlemmarna i en förening som är ansluten till Koloniträdgårdsförbundet får också 4 nummer årligen av tidningen ”Koloniträdgården”, tillgång till odlingsrådgivning per telefon, faktaserien ”Lätt om odling” och förmånliga inköpsrabatter.

Som kolonist åtar du dig att hålla den egna lotten odlad och skött – en hållbar miljö är ledstjärnan. Du åtar sig också att samarbeta med övriga föreningsmedlemmar för att i enlighet med ordningsregler och arrendeavtal hålla hela området vårdat, så att det även är till glädje och inspiration för förbipasserande. Lottgrannar har också andra frågor att samverka kring – växter, redskap, erfarenheter, inköp, fester …

Koloniträdgårdsföreningarna i Stockholm som arrenderar marken av staden ska enligt avtalet följa de ordningsregler som upprättats i samarbete mellan staden och FSSK.

Är du intresserad att vara kolonist hos oss i Riddersvik meddelar du intresse via mejl till riddersvikskolonilotter@gmail.com eller genom att fylla i fälten nedan och trycka på skicka. Välkommen!