Köplats

Är du intresserad av att bli kolonist hos oss på Riddersviks Kolonilotter?

Här finns lite information som du bör känna till innan du bestämmer dig för att ställa dig i kön:

Medlemskapet innebär främst att sköta om sin lott och dra glädjen från det som du odlar fram. Som medlem i Föreningen Riddersviks Kolonilotter (FRK) finns det olika uppgifter under året som delas bland de 55 medlemmarna. Detaljer över vad som förväntas av våra medlemmar kan du hitta här (stadgar).

Sammanfattningsvis finns det två gemensamma arbetsdagar per år där alla medlemmar måste medverka. Dessutom ansvarar man tillsammans med kolonister i samma rad två gånger per säsong för att sköta om gemensamma ytor.

Även styrelsen och andra roller måste bemannas och om du har intresse och tidigare erfarenhet av föreningsarbete, så är det meriterande i din ansökan.

Är du en van odlare så har du koll på hur mycket tid det tar att sköta om sin lott. Är du nybörjare så vill vi gärna tipsa om att det tar minst 8 timmar per vecka under den intensiva växtperioden maj-augusti för att kunna hålla lotten i ett acceptabelt skick. Skötseln kan det ta mer tid beroende på vad du odlar och hur.

Om du är intresserad av att bli medlem, skicka gärna ett meddelande till FRKs e-post riddersvikskolonilotter@gmail.com med namn, adress och telefonnummer för att anmäla ditt intresse. Dessa uppgifter sparas endast i köhanteringen, ges aldrig ut till tredje part. Det är ditt ansvar för att hålla dina uppgifter uppdaterade hos oss i fall av ändringar. Det är viktigt, då vi kan bara erbjuda dig en lott om vi får kontakt med dig. Du kan givetvis närsomhelst begära att dina uppgifter tas bort från vårt register.

Det går inte att stå i kö för en särskild lott men om du vill ha en lott tydligt under 100 kvm (de flesta lotter är 100 kvm och uppåt), så är det bra att lägga till i ditt mejl. Det är möjligt att dela en större lott med en annan person, men formellt är det bara en person som i slutändan är ansvarig för hela lotten.

Det är kostnadsfritt att stå i kön men när du blir erbjuden en lott och inte tackar ja får du möjlighet att vänta till nästa år (i mån av lediga lotter). Tackar du nej andra gången också tappar du din köplats men kan söka på nytt i fall det finns fortfarande intresse.

Välkommen med din ansökan!

Föreningen Riddersviks Kolonilotter

Annonser