Vad är ett ogräs?

Igår på vår träff med de nyaste medlemmarna i föreningen uppkom en hel del intressanta frågor och synpunkter. Dels började vi prata om vilka nyttoväxter som finns och även hur vi skulle kunna förmedla dessa kunskaper till varandra. Men det jag senare på kvällen av en slump hittade i tidningen ”Hemträdgården” utgiven av riksförbundet svensk trädgård lägger jag upp härunder som ett svar/tips tillsvidare på vilka ogräs som finns och hur man bäst ska bli av med dem. I övrigt är SLU och deras forskningsrapporter och hemsida väl värda ett besök då man känner att man vill ha information och svar på olika frågor. I övrigt var det kanske en mycket bra idé att träffas någon gång mitt under sommaren då det kanske uppkommit fler funderingar kring odling?

http://ograsradgivaren.slu.se/

Annonser

Om Riddersviks Kolonilotter

Föreningen Riddersviks Kolonilotter är en ideell förening som hyr 55 fritidsträdgårdslotter av Stockholms Stad. Lotterna ligger bakom Riddersviks Gård i Hässelby Villastad.
Det här inlägget postades i Odling. Bokmärk permalänken.