Gröngödsling

Igår på informationsmötet, återigen,  kom frågan upp vad gröngödsling är och vad det ska vara bra för. Det finns flera anledningar till varför man gröngödslar, dels för att ge tillbaka näring och struktur till jorden och dels för att vi hjälper humlor, bin och andra pollinerare att hitta till våra odlingar och få mat. Och det i sin tur resulterar ju i att vi får pollinerade växter och ett rikt djurliv. Jag hittade en bra sida från FOBO där det utförligt står om dels varför man kan använda sig av detta odlingssätt och även vilka växter som är lämpliga. Det finns mycket att läsa om detta ämne och på de flesta ställen där man kan köpa fröer finns det någon form av gröngödsling.

http://www.fobo.se/kunskap/vaxtodling/godsling/grongodsling_handb.shtml

Annonser

Om Riddersviks Kolonilotter

Föreningen Riddersviks Kolonilotter är en ideell förening som hyr 55 fritidsträdgårdslotter av Stockholms Stad. Lotterna ligger bakom Riddersviks Gård i Hässelby Villastad.
Det här inlägget postades i Odling. Bokmärk permalänken.